Factuurportal
Factuurportal is een oplossing die de inkomende PDF-facturen volledig automatisch en 100% correct uitleest, valideert en klaar zet voor accordering. Geen handmatige handelingen meer.

Factuurportal

Het idee achter Factuurportal
Traditionele elektronische facturatie oplossingen werken niet omdat ze gebruik maken van facturen in XML-formaat, een formaat dat vrijwel alleen grootbedrijven onder de knie hebben. Het MKB – ruim 98% van de bedrijven – heeft vaak onvoldoende expertise in huis voor dit formaat en kan de facturen dus niet elektronisch aanleveren. Nexus Verus heeft hier een whitepaper over geschreven, download dit hier Nexus Verus gids eFactureren.

 

Factuurportal van Nexus Verus is anders. Nexus Verus is ervan overtuigd dat juist de leveranciers de belangrijkste rol spelen in het succesvol maken van e-factureren. Om alle leveranciers gemakkelijk mee te laten doen werkt Factuurportal daarom met PDF-facturen, een door iedereen gemakkelijk op te stellen formaat. 90% van de leveranciers geeft zelfs aan graag PDF-facturen te sturen, juist omdat dit voor hen makkelijker en gratis is.

De kracht van Factuurportal
• Geen handmatige handelingen voor factuurontvangst en verwerking
• Drastisch terugbrengen van de doorlooptijd van facturen
• Geen papieren facturen meer (duurzaam)
• Gemakkelijk terugvinden van alle verwerkte facturen
• Tegenhouden van spookfacturen
• Gemakkelijke implementatie en gebruik
• Efficiënter en overzichtelijker proces met inzicht in de status van de factuur voor zowel afnemer als leverancier

infographic_simpel_v9_0-page1Hoe werkt het?
De werking van Factuurportal is vrij simpel:
1. De leverancier stuurt een PDF-factuur in naar uworganisatie@factuurportal.eu
2. Factuurportal leest de factuur 100% correct uit. Door de onderliggende innovatieve technologie wordt uitval uitgesloten
3. Factuurportal zet de informatie om in een XML- of UBL-bestand
4. Factuurportal stuurt dit XML-bestand door naar het inkoop- of financiële systeem

Dit complete proces wordt in maximaal 10 minuten doorlopen zonder enige menselijke tussenkomst. Om vragen van de leverancier voor te zijn verzendt Factuurportal automatisch notificaties wanneer een factuur in goede orde is ontvangen. Mocht er toch een foutje in de factuur zijn geslopen of mist de factuur essentiële gegevens dan krijgt de leveranEnthousiaste werknemercier ook hier direct een notificatie van met de vraag om dit te corrigeren en opnieuw in te zenden.

Klanten over Factuurportal
Harry van der Aar – Afdelingshoofd Financiën gemeente Purmerend
“Efficiënter verloop van de financiële administratie”
“Stoppen van incorrecte facturen bij de voordeur”
“Verlaging van de betalingstermijn van 58 naar 24 dagen”

Ap Kraaijenzank – Interim-manager gemeente Bussum
“Zelfs specifieke factuureisen worden foutloos uitgelezen”
“Betalingsgarantie binnen de gestelde termijn”
“Interne besparing op de kosten van het facturatieproces”

Meer weten?
Benieuwd naar álle voordelen die Factuurportal te bieden heeft? Kijk dan even op de website van Factuurportal. Of bel of e-mail met Jeroen van Eijndhoven voor meer informatie of een live demonstratie – M: 06 2150 2558 – E:jeroen@bluewish.nl.

Missie van BlueWish Business Development
BlueWish Business Development identificeert en combineert innovaties die de bedrijfsvoering kwalitatief verbeteren en de efficiency verhogen. Het gaat zonder uitzondering om bewezen oplossingen ‘in the cloud’. Het zijn gebruikersvriendelijke oplossingen die succesvol worden ingezet door gerenommeerde organisaties. Het zijn pareltjes die zich onderscheiden door focus op waarde creatie, kwaliteit en efficiency voor hún klanten.

BlueWish Business Development is de organisatie die met een typisch Rotterdamse aanpak zich richt op het behalen van concrete resultaten.

Met vriendelijke groet,
BlueWish Business Development

T  +31 10 414 3536
E  bwbd@bluewish.nl