In onze nieuwsbrief vestigen we tenminste 1x per maand aandacht op een innovatief product of dienst in de business to business markt waar we zelf enthousiast over zijn. In de maand juli 2015 kijken we uitgebreider naar de oplossing vanDeclaree (klik hier voor de website van Declaree).

Waarom aandacht voor Declaree?

Declaree is een applicatie waarmee uw medewerkers online en in een mobile smartphone app hun onkosten kunnen verzamelen. De ervaring leert dat dit stukken makkelijker, betrouwbaarder en efficiënter is dan in Excel of op papier.

Hoe is Declaree ontstaan?

Declaree is simpelweg ontstaan uit onvrede. Onvrede bij oprichter Bas Janssen over het ontbreken van een makkelijk instrument om declaraties in te kunnen dienen en te verwerken. Altijd dat gedoe met bonnetjes en het uitrekenen van bijvoorbeeld een km-declaratie. De mobiele telefoon moest toch de uitkomst kunnen bieden, was zijn gedachte. En zie nu 3 jaar later het resultaat. Ruim 1.000 organisaties zijn gebruiker en dagelijks neemt het aantal toe.

Inzet van Declaree biedt directe efficiency voordelen:

1. Medewerker is minder tijd kwijt aan vastlegging van onkosten
2. Managers / leidinggevenden zijn minder tijd kwijt aan het accorderen van gemaakte onkosten
3. Financiële administratie is minder tijd kwijt aan het verwerken en restitueren

Declaree – online & mobiel onkosten management

Met Declaree wordt het gehele onkosten-declaratieproces digitaal. Medewerkers gebruiken de Declaree smartphone app om hun onkostenformulieren digitaal samen te stellen. De smartphone app maakt het voor u en uw medewerkers een fluitje van een cent om onderweg gemaakte kosten en kilometers vast te leggen.
Zo wordt bijvoorbeeld een bonnetje gefotografeerd waarmee in een handomdraai een declaratie is vastgelegd.Declaree ondersteunt:
– Onkosten declaraties (bonnetjes digitaliseren met smartphone door het maken van een foto van bonnetje)
– Kilometer declaraties (o.a. automatisch berekenen afstanden)
– Ander soortige vergoedingen (uren-, aanwezigheid-, buitenland-, etc.)
– Bewijslast verzamelen op betalingen gedaan met zakelijke creditcards
Leidinggevenden kunnen alle onkostenrapportages online inzien en accorderen, waarna alle goedgekeurde declaratierapporten direct in de boekhouding worden geplaatst: op de juiste crediteur, grootboekrekening en kostenplaats. Declaree signaleert actief welke declaraties niet voldoen aan de richtlijnen, en maakt dit direct kenbaar aan zowel medewerker, leidinggevende, als beheerder. Overigens is deze oplossing ook prima geschikt voor kleinere organisaties.Innovatief
Declaree is een volledige online applicatie (SaaS). Er zijn dus geen kosten aan installatie, onderhoud, server-updates of back-ups van de software. Declaree koppelt externe boekhoud- en salarispakketten via WebServices en/of data-exports (XML/CSV/PDF). Ook biedt Declaree de mogelijkheden voor white-label implementatie, zodat de applicatie uw eigen logo en huisstijl krijgt.

Hoe klanten Declaree beoordelen

Bert Hendriks – CCO de Decos “Declaree was een laatste puzzelstukje in 100% papierloos werken voor Decos. Dankzij de directe koppeling met het Decos JOIN DMS vinden alle workflows voor accordering gewoon in dezelfde omgeving plaats.”

José Geertsema – Directeur Ixta Noa “Declaree was in staat om binnen zeer korte tijd de oplossing flexibel aan te passen om onze specifieke casus optimaal te ondersteunen.”

Dignus Heijning – Controller Mr. Ticket “Met Declaree besparen we bij Mr. Ticket veel tijd, zowel bij medewerkers als op de administratie. Door de koppeling met Exact Online komen alle onkostendeclaraties in de boekhouding gelijk op de juiste medewerker en grootboekrekening te staan.”

Al met al een zeer gebruikersvriendelijke oplossing die naar het oordeel van gebruikers tot interessante besparingen leidt en het declaratieproces optimaliseert.

Meer weten?

Neem een kijkje op de website van Declaree (klik hier voor de website van Declaree) en probeer deze oplossing een maand gratis. Of bel met Jeroen van Eijndhoven voor meer informatie of een live demonstratie – M: 06 2150 2558.

Missie van BlueWish Business Development

Onze missie is als spin in het web innovaties van waarde te identificeren en ze te helpen groeien en bloeien. Ze door anderen te laten ontdekken zodat die ervan kunnen profiteren. Dit doen we door organisaties met innovatieve oplossingen te helpen nieuwe markten te ontwikkelen. Daarbij zetten we onze kennis en kunde in om, naar ons oordeel, innovaties die waarde toevoegen onder de aandacht te brengen van onze relaties, relaties van relaties, et cetera. De waarde toevoeging zoeken we zowel aan de professionaliseringskant (optimaliseren en verbeteren van processen) als de efficiency kant (structureel verlagen van kosten).

Met vriendelijke groet,
BlueWish Business Development

T  +31 10 414 3536
E  bwbd@bluewish.nl