Met het behalen van de finale van de HiiL Justice Accelerator Challenge in Den Haag heeft FastPortal een prestatie van formaat neergezet. FastPortal is als een van de twaalf finalisten geselecteerd uit een internationaal deelnemersveld van 600 deelnemers. Inzet met hun pitch was betere toegang tot digitale tools voor juridische dienstverleners met 1-5 personen.

Toelichting
In Nederland bestaat meer dan 50% van alle 4500 wetpraktijken uit slechts één professional – en in 90% van de gevallen uit 5 personen of minder. Hier ontbreekt de tijd om vaak ingewikkelde software systemen te implementeren en te onderhouden en heeft men behoefte aan een gebruikersvriendelijke, betaalbare en klantgerichte oplossing. En internationaal is de situatie niet veel anders.

In Nederland werkt het programma KEI (Kwaliteit en Innovatie), van de Raad voor de rechtspraak (Rechtspraak), aan een eigentijdse gang naar de rechter. Met innovatie en digitalisering maakt KEI de procedures in de rechtspraak toegankelijker, begrijpelijker en sneller voor alle betrokken partijen. De Rechtspraak ontwikkelt de digitale systemen in fasen. Om risico’s zo klein mogelijk te houden, wordt de volgende stap pas gezet als de techniek zich in de praktijk bewezen heeft. Uiterlijk in 2020 procederen alle professionele procespartijen geheel digitaal.

Werken aan een standaard
FastPortal is op dat terrein al flink op weg en biedt juridische dienstverleners digitale oplossingen voor hun case management. Het bereiken van de finale geeft hen toegang tot het Justice Entrepreneurship School programma. Daarbij zal het prijzengeld van € 5.000, voor het bereiken van de finale, naast andere middelen worden geïnvesteerd om een kant en klare oplossing te ontwikkelen voor de kleinere juridische dienstverlener. Deze oplossing maakt gebruik van voorbewerkte workflows en een rating systeem dat is ontwikkeld in samenwerking met HiiL. Als voldoende kleinere juridische dienstverleners intekenen wordt de volgende stap gezet naar het verbinden van FastPortal met het online Rechtbanksysteem.

Finale bijwonen
De finale vindt plaats in het Vredespaleis in Den Haag op 7 december. Ook kunt u 7 december aanwezig zijn. Kijk hier voor tickets voor het Hiil-forum. Wij houden u op de hoogte!

Meer weten over Innovate2Day of interesse in FastPortal?
Kijk op de website www.innovate2day.nl of op www.FastPortal.com. Of bel of mail met Jeroen van Eijndhoven.M: 06 2150 2558 of E: jeroen@innovate2day.nl.