Human Resource Management heeft internet nog niet écht ontdekt. Daar komt verandering in nu Parley en AtMonday de handen ineen hebben geslagen voor het creëren van een geïntegreerd platform, het HRM Online Parley Platform (HOPP). Bedrijven kunnen hier in een afgeschermde eigen omgeving onder meer hun eigen mobiliteitscentrum inrichten, opleidingen boeken en kandidaten benaderen – en dat alles voor aanzienlijke lagere kosten dan via de afzonderlijke, traditionele kanalen. Na tal van andere sectoren bereikt de disruptie nu ook de wereld van het personeelsbeleid.

Logo AtMonday
MISSIE
Alle werkzoekenden gratis zichtbaar voor de arbeidsmarkt, iedereen een eerlijke kans op een baan. Het betekent dat voor bedrijven en organisaties precies inzichtelijk is welke mensen er beschikbaar zijn voor werk. Voor werkzoekenden dat men een eerlijke kans heeft zich te presenteren op de manier die ze zelf willen. Transparant, eerlijk en sociaal!
VISIE
Op At Monday kunnen bedrijven en werkzoekenden elkaar 24/7 volledig gratis vinden. Voor werkzoekenden betekent het gratis je cv maken en je presenteren met een persoonlijk profiel, cv, foto en/of videopitch. Voor bedrijven volledig en gratis toegang tot het hele bestand inclusief de contactgegevens op het moment dat het hen schikt. At Monday vindt het belangrijk dat kandidaten zich blijven ontwikkelen en zo steeds meer waarde toevoegen aan organisaties. Vandaar dat iedereen op At Monday via een laag, vast abonnementsbedrag onbeperkt online trainingen, cursussen, assessments en coaching kan volgen van gerenomeerde opleiders als NCOI, Schouten & Nelissen en Icademy.

Vanuit frustratie focus op resultaat en kosten
HOPP is ontwikkeld vanuit de frustratie dat HRM inefficiënt en weinig effectief is. Zowel voor de in- als externe arbeidsmarkt. Kandidaten en organisaties zijn afhankelijk van derden. Voor de externe arbeidsmarkt met name door het grote aantal schakels tussen kandidaten en het bedrijf dat op zoek is naar capaciteit. Daarbij is informatie over externe kandidaten in de meeste gevallen afgeschermd en gaat er veel tijd en geld zitten in het selecteren van de beste kandidaten. De interne arbeidsmarkt is vaak nog onderontwikkeld en niet georganiseerd. Dit leidt tot gemiste kansen voor bijvoorbeeld werknemers die op zoek zijn naar extra uurtjes te koppelen aan behoefte op dit vlak binnen de organisatie. Wij gaan dat anders doen!

HOPP stelt zich tot doel de slagkracht van de in- en externe arbeidsmarkt sterk te verbeteren voor bedrijven en werknemers. Parley beïnvloedt deze slagkracht direct door het in- door- en uitstroom proces met HOPP zo goed virtueel te faciliteren dat de cyclus wordt verkort. Daarmee worden de kosten van HR diensten drastisch verlaagd bij tenminste gelijkblijvende kwaliteit.
MISSIE
Parley is de nieuwe HR dienstverlener in Nederland. Wij plaatsen HR dienstverlening gebruikmakend van het Human Resources Management Online Parley Platform (HOPP) en in samenwerking met een vijftal HR Partners in een nieuw perspectief. HR is de verantwoordelijkheid van iedereen in de organisatie. Ontwikkeling maakt wendbaar!

Parley

VISIE
HRM in optimale conditie voegt 7% bedrijfsresultaat toe! Dit blijkt uit onderzoek van Bersin, een onderdeel van Deloitte. Als de betrokkenheid van HR bij de ontwikkeling van leiderschap en management en het verbeteren van de productiviteit van medewerkers meegeteld wordt, dan stijgt dit percentage naar 37%.

Terwijl veel organisaties focussen op het reduceren van HR kosten en het verbeteren van de services van HR, zit de toegevoegde waarde van HR volgens Bersin in het helpen van managers en leiders bij het verbeteren van de business.

Vandaag de dag ontwikkelt de wereld om ons heen zich razendsnel. Daarom willen en moeten organisaties wendbaar zijn. Snel van koers kunnen wijzigen en de medewerkers direct bereiken is een belangrijk concurrentievoordeel. Ook een gezamenlijke focus en adequaat reageren op de ontwikkelingen en veranderingen die de organisatie doormaakt is dan noodzakelijk.

HOPP
In een steeds meer flexibel wordende arbeidsmarkt is de noodzaak van persoonlijke ontwikkeling, duurzame inzetbaarheid en wendbaarheid evident.
Hoe meer zekerheid u heeft over uw medewerkers hoe minder kans op mislukkingen.
Parley biedt met HOPP als enige de mogelijkheid uw medewerker zich virtueel intern te presenteren, zich te ontwikkelen en te verbeteren. Alle benodigde HR middelen en diensten worden in het HOPP op maat beschikbaar gesteld.

Voor werkgever en management:
Ø Uw HOPP-omgeving in een eigen look & feel van de organisatie
Ø Standaard opbouw en goed onderhoud van het personeelsdossier
Ø Alle HR documenten, HR informatie, handleidingen etc. zijn altijd en overal direct beschikbaar op 1 plaats; de HR bibliotheek
Ø Manager (de coach) en medewerkers werken in HOPP samen aan de ontwikkeling van de medewerker
Ø Diverse mogelijkheden tot het afnemen van assessments en competentietesten
Ø Parley is zeer goed beveiligd. HOPP wordt gehost door een ISO 27001 gecertificeerd bedrijf
Ø En last but not least, meer dan 100.000 gratis vindbare kandidaten op de arbeidsmarkt zonder tussenkomst van derden

Voor werknemers:
Ø Zich intern kunnen presenteren met CV, foto’s, video, motivatie, portfolio; Wie ben ik?, Wat wil ik?, Wat kan ik?
Ø Elke medewerker kan d.m.v. e-coaching een virtuele loopbaanreis maken
Ø Beheer van certificaten, getuigschriften, certificaten, assessments
Ø Te sparren binnen het HOPP met de manager over de eigen ontwikkeling en eigen verantwoordelijk nemen in dit proces
Ø Meer dan 600 direct beschikbare E-learning trainingen en cursussen van o.a. Schouten en Nelissen (New Heroes), NCOI en I-cademy

En dat alles voor een verrassend laag maandbedrag per werknemer!

Meer weten?
Meer weten over deze en andere voordelen van HOPP? Neem contact op met Jeroen van Eijndhoven via 06 2150 2558 of stuur een email naar jeroen@innovate2day.nl.

Innovate2Day
Innovate 2 Day is een activiteit van BlueWish Business Development B.V., de organisatie met een typisch Rotterdamse aanpak, die helpt innovaties concreet te maken.

Met vriendelijke groet,
Innovate 2 Day – activiteit van BlueWish Business Development B.V.